Nouă cazuri de agresiuni într-o singură zi

Poliţiştii maramureşeni au intervenit duminică la nu mai puțin de nouă cazuri de loviri sau alte violenţe sesizate prin 112. În unele cazuri victimele agresiunilor au ajuns la spital.

Una dintre infracţiunile contra persoanei care sunt cel mai des sesizate poliţiştilor e cea de lovire. Cele mai multe fapte de genul acesta se comit în weekenduri, în zonele localurilor publice, pe fondul consumului de alcool. Duminică, agresiunile care au ajuns la cunoştinţa poliţiştilor s-au înregistrat în mediul urban, în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, dar mai ales în mediul rural, la Lunca la Tisa, Bârsana, Onceşti, Vălenii Lăpuşului şi Bicaz. În două cazuri victimele au suferit leziuni care au necesitat internarea acestora. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din satul Corni, care a fost agresat de un bărbat de 47 de ani din aceeaşi localitate, şi de un tânăr de 27 de ani din Lunca la Tisa, bătut de către doi vecini. Nu faţă de toţi agresorii pot fi luate măsuri întrucât unele victime refuză să depună plângere, condiţie necesară pentru derularea unei anchete penale. Poliţiştii reamintesc că victimele au la dispoziţie trei luni pentru a depune plângere şi că este nevoie de certificat medico-legal care să indice numărul de zile de îngrijiri medicale, în funcţie de care se încadrează fapta.

Infracţiunea se pedespeşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul în care este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau amendă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.