Noaptea Muzeelor a fost sărbătorită şi la Sighetul Marmaţiei

Noaptea Muzeelor a fost sărbătorită şi la Sighetul Marmaţiei

Noaptea Muzeelor a fost sarbatorita si la Sighetul Marmatiei. In noaptea de 14 spre 15 mai sighetenii au avut posibilitatea sa  viziteze gratuit Muzeul Etnografic din Sighetu Marmatiei, dar si sa vizioneze filmele proiectate in incinta muzeului. Cu această ocazie, Vasile Iuga de Saliste si-a lansat in premiera volumul”Oameni de seama ai Maramuresului ”
Noaptea muzeelor, eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta s-a aflat la ceea de-a saptea editie. In jurul orei 20:00 Muzeului Etnografic de pe strada Bogdan Voda nr 1. si-a deschis larg portile pentru a primi vizitatorii. Aceştia nu s-au lăsat mult aşteptaţi. Cei mai multi dintre ei au fost copiii, care erau nerăbdători să cunoască cât mai multe din tainele muzeului.Sirul evenimentelor a debutat cu o vizita ghidata de muzeograful Ioana Dancus prin incinta muzeului Etnografic, la care au participat atat sigheteni cat si elevi veniti din imprejurimile Sighetului.Micutii veniti de la Berbesti au urmarit cu mare atentie toate explicatiile si s-au aratat încantati de  straiele populare, obiectele din lemn din gospodaria traditionala, dar si de personajele din scena de teatru popular Viflaimul.
In cadrul festiv al Noptii Muzeelor, Vasile Iuga de Saliste,, Presedintele Societăţii Culturale Pro Maramureş „Dragoş-Vodă” si-a lansat in premiera volumul”Oameni de seama ai Maramuresului ”. Este vorba despre o aparitie editoriala de valoare istorica si documentara care cuprinde in ordine altfabetica toate familiile nobile ale Maramuresului care prin contributiile lor si-au lasat amprenta in viata culturala, politica si artistica a judetului nostru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.