"Moroşenii" contra "Sighetenii", în finala mare a Turneului de promovare a jocului de ţurcă

"Moroşenii" contra "Sighetenii", în finala mare a Turneului de promovare a jocului de ţurcă

În organizarea Asociaţiei Sportive Clubul Român de Ţurcă, între 14 si 15 Mai 20011, la Stadionul Municipal Sighet s-a desfăşurat  un Turneu de promovare a jocului de ţurcă. La competiţie s-au înscris 9 echipe formate din cîte cinci jucători. Înscrierea a fost gratuită tocmai pentru că se dorea a fi un turneu de promovare a jocului de ţurcă. La turneu s-au înscris şi jucători care au participat şi la Turneul Sighetean de Ţurcă 2010, dar şi echipe noi. Până în 13 mai s-au înscris următoarele echipe: Moroşenii, Sighetenii, Stejarii, Galacticii, G.O.D.S, Tinerii Roşii,  Felix, Number 1 şi Motopolinii.

Prin tragere la sorti echipele s-au împărţit in 3 grupe, de câte 3 echipe. În fiecare grupă s-au desfăşurat 3 meciuri (fiecare cu fiecare).
Astfel, sâmbătă s-au disputat 9 meciuri, pentru a se departaja echipele pentru semifinală, finala mică şi finala mare. Pentru faza urmatoar, disputată duminică,  s-au calificat 4 echipe: Moroşenii, Sighetenii, G.O.D.S. şi Galacticii.
Duminică s-au jucat 4 meciuri intregi (1111 puncte):  semifinalele – simultan pe cele doua terenuri; ulterior, pe un singur teren – finala mică, pentru deciderea locului 3 apoi, pe acelasi teren finala mare, pentru locurile 1 si 2. 

În urma finalei mici  disputată de echipele G.O.D.S. şi Galacticii, jucătorii de la G.O.D.S. (cei mai tineri participanţi din turneu) s-au clasat pe locul III, iar celor de la Galacticii le-a revenit locul IV
.
Din cauza unor probleme tehnice,(în timpul turneului s-au epuizat, înainte de terminarea ultimului joc -finala mare, toate cele  40 de ţurci/beţe, puse la dispoziţie de organizatori ) finala mare, disputată de Moroşeni contra Sigheteni,  nu s-a jucat toată în cursul zilei de 15 mai, urmând ca duminica viitoare, 22 mai, începând de la ora 10:00, pe acelaşi Stadion Municipal, să se finalizeze meciul pentru a cunoaşte şi căştigătorii acestui turneu.
Pe data de 28 mai, echipa de pe locul 2 va avea ocazia sa-si ia revansa la Baza Sportiva Circumvalatiunii din Timisoara (drum, cazare si masa la Timisoara sunt sponsorizate). 

Dacă până în prezent au fost organizate doar meciuri amicale, membrii Asociţiei Clubul Român de Ţurcă intenţionează ca în toamna acestui an să organizeze un Campionat Judeţean. Ideea Asociatiei  a fost primita cu entuziasm si de alte organizatii neguvernamentale din tara care, la randul lor, vor organiza campionate locale ca pe urma, să se reuşească organizarea unui Campionat National.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.