VIDEO | Nicio zi fără cazuri de COVID-19, din păcate

Nu trece nicio zi fără  noi cazuri de coronavirs. În ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate alte 250 de cazuri de îmbolnăvire. Și în județul Maramureș încă 2 persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Până astăzi, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate și externate. De asemenea până astăzi, 1437 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În județul  Maramureș au fost verificați peste 1600 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. În timpul misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat, în context, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 7000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 286 de maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.