NENOROCIRE: Un copil a căzut de la etajul 3 al unui bloc din cartierul Alexandru Ivasiuc din Sighet

NENOROCIRE: Un copil a căzut de la etajul 3 al unui bloc din cartierul Alexandru Ivasiuc din Sighet

Un copil de numai 9 ani din Sighetu Marmației a căzut în gol de la circa 9 metri înălțime. Incidentul s-a petrecut astăzi la orele amiezii în timp ce micuțul se juca în scara blocului. Acesta a urcat pe balustradă la etajul trei, a vrut să se dea ca pe tobogan, dar s-a dezechilibrat și a căzut până la parter.

Copilul a ieșit de la școală și a vrut să se joace în scara blocului. Nenorocirea s-a produs în momentul în care a urcat pe balustradă. O clipă de neatenție putea să îl coste viața. A căzut până la parter și a rămas imobilizat. Un echipaj SMURD a fost chemat imediat la fața locului și l-au transportat pe copil la spital, unde medicii i-au identificat numeroase fracturi.

 „Ne-a fost adus în Urgență un copilaș în vârstă de 9 ani căzut de la circa 9 metri în casa scărilor, pe strada Alexandru Ivasiuc. Prezintă o fractură de col femural drept și un traumatism de coloană lombo-sacrată. Urmează să-l investigăm în continuare radiologic și în funcție de gravitatea contuziilor, a traumatismelor, vom lua măsurile necesare în continuare, probabil va fi internat la noi pe secția de Ortopedie. De altfel, dacă sunt fracturi mai importante, va fi transferat la chirurgie pediatrică Baia Mare”, a declarat medicul Gelu Moyș din cadrul CPU Sighet.

Micuțul este acum în afara oricărui pericol, însă cel mai probabil va petrece săptămâni bune pe patul de spital. 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș s-a autosesizat în acest caz și a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul. Dacă se va constata că este vorba despre neglijare din partea părinților copilului, autoritatea va impune măsuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.