DANS SPORTIV: Sezonul 2017 a început cu aur la Prodance 2000

DANS SPORTIV: Sezonul 2017 a început cu aur la Prodance 2000

 Un concurs, două perechi, patru finale, patru medalii – așa a început sezonul 2017 pentru Prodance 2000 Baia Mare. Perechile formate din Sebastian Silaghi și Dalia Bărbos, respectiv Adrian Pop și Anca Dunca au adus trei medalii de aur și una de bronz în palmaresul școlii de dans băimărene, care contabilizează în total peste 720 de podiumuri. Următorul concurs pentru sportivii de performanță de la Prodance 2000 este Campionatul Național pe Secțiuni, programat în perioada 3-5 martie în Iași.

Pentru perechile de performanță ale Prodance 2000 noul an competițional a început la Cupa Oradea, concurs național derulat sub egida Federației Române de Dans Sportiv (FRDS) și ajuns la a 11-a ediție. Peste 120 de perechi au evoluat la această a doua întrecere din agenda FRDS pentru sezonul 2017. 
Clubul băimărean a fost reprezentat de două perechi, acestea cucerind patru medalii. Sebastian Silaghi și Dalia Bărbos au confirmat forma bună din anul competițional precedent, cucerind încă de la prima întrecere din 2017 trei medalii: două de locul 1 (la Clasa D, 12-13 ani, și la Basic Standard, 12-13 ani) și una de bronz (la Basic Latino, 12-13 ani). Anul a început perfect și pentru perechea Adrian Pop & Anca Dunca, care a câștigat locul 1 la Clasa E, 14-15 ani.
Cu aceste prime medalii din 2017, în palmaresul clubului băimărean figurează 726 podiumuri din 1.438 finale în care dansatorii Prodance 2000 au ajuns de-a lungul anilor.
Campionatul Național pe Secțiuni, care va avea loc în Sala Polivalentă din Iași în perioada 3-5 martie, este următoarea competiție la care dansatorii de performanță ai clubului băimărean vor participa. 
Dacă sezonul competițional a început cu dreptul pentru Prodance 2000, anul 2017 debutează în forță și la capitolul seminarii de pregătire. După workshop-urile de Latino susținute în luna ianuarie de Noemi și Istvan Toth (Clubul de Dans Stephany Oradea), respectiv Judit Borzasi (Sonrisa Dance Center Cluj Napoca), începutul lunii martie îi aduce la școala de dans băimăreană pe Cotiso (Bogdan) și Dada (Andrada) de la BAILArte din Cluj Napoca pentru un seminar de salsa, bachata și kizomba. Cei care doresc să se perfecționeze în aceste stiluri de dans și care doresc – în 11 și 12 martie – să petreacă un weekend fierbinte sunt invitați să se înscrie la eveniment.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.