Neînțelegeri teritoriale la Borșa

Neînțelegeri teritoriale la Borșa

Prefectul Sandu Pocol a anunţat că se va deplasa în teritoriu pentru a media propunerile făcute de reprezentanţii Primăriei Moisei cu privire la delimitarea teritorială dintre Moisei şi Borşa. Însă localnicii nu au mai avut răbdare şi au pornit ei înspre Baia Mare pentru a-l întâlni pe prefectul judeţului.

Primarul comunei Moisei cere delimitare pe Valea Hotarului, deoarece actuala delimitare se datorează faptului că mulţi dintre concetăţenii săi au acceptat acest lucru pentru a beneficia, în vechiul regim, de suplimentarea raţiilor de ulei şi zahăr de care beneficiau locuitorii oraşului Borşa, declarat centru minier.

De asemenea, a mai adus în discuţie faptul că pe vremea Imperiului Austro-Ungar limita teritorială era trasată pe Valea Hotarului. Secretarul oraşului Borşa, Maria Mihali, a declarat că edilii oraşului nu sunt de acord cu varianta propusă, pe motiv că Legea nr.2/1968 a stabilit delimitarea administrativ-teritorială, respectiv a faptului că la recensământul agricol cei care locuiesc în zona au domiciliul stabilit în oraşul Borşa.

Prefectul Sandu Pocol, a precizat celor prezenţi faptul că dreptul de proprietate a terenurilor asupra acestora nu se schimbă, iar aceste terenuri pentru care există eliberate titluri de proprietate nu delimitează administrativ şi teritorial limitele unor localităţi, iar În acest context, reprezentanţii celor două unităţi administrativ teritoriale nu au reuşit să ajungă la un numitor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.