VIDEO | Muzeul Maramureșan din Sighet anunță redeschiderea expozițiilor muzeului începând cu data de 15 mai

Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației anunță redeschiderea expozițiilor muzeului începând cu data de 15 mai 2020, în programul de vară. Recomandările de sănătate publică privind reluarea activității muzeelor din România, publicate pe site-ul Ministerului Culturii din Guvernul României la 12 mai 2020, permit deschiderea instituțiilor muzeale cu respectarea măsurilor impuse de starea de alertă.

Pentru a preveni infectarea cu virusul Covid-19, atât instituția muzeală, cât și vizitatorii, vor trebui să respecte anumite măsuri speciale printre care se impune păstrarea unei distanţe de minimum doi metri între persoane, iar purtarea măştii care să acopere gura şi nasul, atât de către vizitatori, cât și de către angajații muzeului este obligatorie. Turiștii vor fi nevoiți să respecte fluxul de vizitare unidirecţională cu menţinerea distanţei fizice, dar și să evite atingerea obiectelor atinse frecvent de alte persoane.

Vizitotorilor li se va impune ca măsură de protecție restricţionarea accesului în sălile de expoziţie cu suprafeţe mici, dar și distanţarea impusă de paravanele despărţitoare de la ghişeele muzeului. În muzeul nu li se va permite accesul persoanelor ce prezintă simptome de infecţie respiratorie, tuse, strănut sau rinoree.

Programul complet de vizitare a expozițiilor secțiilor și a caselor memoriale din cadrul Muzeului Maramureșan este făcut public pe pagina oficială a instituției muzeale, muzeulmaramuresului.ro, pagină unde puteți găsi și mai multe informații despre regulamentul de vizitare a secțiilor muzeului, în perioada care urmează.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.