VIDEO | La Sighet se redeschid parcurile și spațiile de joacă pentru copii

România a intrat joi în ultima zi de stare de urgenţă, la două luni de la instituirea ei prin decret prezidenţial, având în vedere pandemia de coronavirus. În condiții speciale, Primăria Sighet a anunțat că s-a redeschis programul cu publicul la caseria instituției. O altă măsură de relaxare va fi redeschiderea accesului în parcuri, dar și în spațiile de joacă pentru cei mici.

”Noi mai așteptăm niște decizii, că nu  ni s-au ransmis. Ce vom face, noi vom deschide locurile de joacă din parcuri, pentru că am observat că deja copiii se strecurau acolo. Dar la ora 14:00 va fi o pauză de aproape două ore, pentru dezinfecatrea acestor aparate”, a declarat Horia Scubli, primarul Sighetului.

După ridicarea stării de urgenţă, ar urma să fie instituită starea de alertă. Parlamentul a adoptat aseară proiectul Guvernului privind măsurile din starea de alertă, fiind făcute mai multe modificări. Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni. De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici și terasele. Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei. Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.