Muzeul Etnografic din Sighetu Marmatiei organizeza Noaptea Muzeelor la sfarsitul saptamanii

Muzeul Etnografic din Sighetu Marmatiei organizeza Noaptea Muzeelor la sfarsitul saptamanii

In noaptea de 14 spre 15 mai sighetenii vor avea posibilitatea sa viziteze gratuit Muzeul Etnografic din Sighetu Marmatiei, dar si sa vizioneze filmele care vor fi proiectate pe parcursul noptii in incinta muzeului. Evenimentul este organizat cu ocazia Noptii Muzeelor initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a saptea editie.
“Noaptea Europeana a Muzeelor” este o sarbatoare care precede “Ziua Internationala a Muzeelor” instituita de Consiliul International al Muzeelor pe 18 mai. Astfel, cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, in cadrul manifestarilor organizate sub egida Noaptea Muzeelor, in incinta Muzeului Etnografic al Maramuresului din Sighetul Marmatiei situat pe strada Bogdan Voda nr 1, inca de la lasarea serii, toti cei care doresc sa viziteze muzeul, vor avea parte de vizite ghidate cu intrare gratuita, proiectii de filme documentare, dar si intalniri si colocvii cu prietenii muzeului.
Sighetenii care vor participa la eveniment vor avea parte si de multe alte surprize pregatite de organizatori. Evenimentul se realizeaza sub patronatul UNESCO si al Consiliul International al Muzeelor. Organizatorii evenimentului ii anunta pe cei care sunt interesati de acest eveniment ca intrarea este gratuita.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.