Mormane de gunoaie zac într-un gang din centrul oraşului Sighetul Marmaţiei

Mormane de gunoaie zac într-un gang din centrul oraşului Sighetul Marmaţiei

Orasul nostru pare acum mai ingrijit si destul de curat. La sesizarea unei sighetence insa, am intrat intr-unul din gangurile din centrul municipiului situat in imediata apropiere a sediului Postei Romane. Imaginea pe care am gasit-o este una de-a dreptul dezolanta: mormane de gunoaie si resturi menajere zac nestingherite langa o cladire noua unde in scurt timp isi vor desfasura activitatea mai multe societati comerciale.
    Proprietarii cladirii spun ca situatia este de nesuportat. Sunt aruncate resturi menajere, materiale de constructii, resturi de mobilier si pe langa toate acestea, se mai aduna si materiale colectate pentru valorificarea fierului vechi. Oamenii spun ca mirosul este de nesuportat si curtea este mai mereu plina de caini comunitari, care vin sa isi caute hrana. Reprezentantii firmei de salubrizare declara ca situatia din acea curte este una particulara. Exista mai multe bucati de teren private, unde responsabili de curatenie ar trebui sa fie proprietarii si nu firma de salubrizare. Sorin Israil, directorul firmei de salubrizare,  precizeaza de asemenea, ca o mare parte din gunoaie sunt depozitate in curte de patronii care au societati comerciae in zona, lucru confirmat si de proprietarii cladirii de birouri.
    Sorin Israil sustine ca in acest caz ar exista o singura solutie. Intrucat nu se pot baza pe responsabilizarea cetatenilor, reprezentantii Herodot declara ca ar trebui inchisa curtea cu o poarta, iar accesul sa fie permis doar celor care isi desfasoara activitatea in cladirea de birouri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.