Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş soseşte astăzi în Sighet

Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş soseşte astăzi în Sighet

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, efectuează astazi 11 august a.c., o vizită oficială în judeţul Maramureş. Demnitarul din Guvernul României va ajunge mâine dimineaţă în municipiul Sighetu Marmaţiei şi se va deplasa la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră pentru a vedea modul în care au fost utilizate sumele accesate prin programul Schengen Facility, fonduri europene pentru modernizarea şi reabilitarea sectoarelor poliţiei de frontieră Sighet, Sarasău, Vişeu de Sus, a sediului inspectoratului şi a unor pavilioane. Ministrul Constantin Traian Igaş va trece şi la punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmaţiei. Acesta este însoţit de către chestorul principal de poliţie Ioan Buda, inspector general al Poliţiei de Frontieră Română, chestor principal dr. Nelu Pop, director general Oficiul Român pentru Imigrări, colonel Sorin Marcel Lucaciu, inspector general Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi comisarul şef de poliţie dr. Ioan Liviu Tăut, rector împuternicit al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".
               Un alt punct din programul vizitei Ministrului Administraţiei şi Internelor este Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare. Acesta este o structură specializată destinată să asigure în zona de competenţă aplicarea într-o concepţie unitară a legislaţiei în vigoare activitatea şi să realizeze în interesul persoanei şi al comunităţii, în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi executarea legii. Centrul urmăreşte asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil al străinilor aflaţi în nevoie internaţională de protecţie. Acesta arondează nouă judeţe (cele din vecinătatea Maramureşului, respectiv Sibiu Alba şi Harghita).
                Membru al Guvernului, Constantin Traian Igaş, va sosi  în municipiul Baia Mare şi va participa la finalizarea lucrărilor de extindere, reabilitare, modernizare, respectiv la inaugurarea locaţiei SMURD, amplasată la Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, de la sediul Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti Maramureş. La ceremonial va fi prezent şi subsecretarul de stat Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii.
                 La Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, Constantin Traian Igaş se va întâlni cu şefii structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, după care va susţine o conferinţă de presă. Alături de ministrul administraţiei şi internelor se vor afla, pe parcursul vizitei efectuate în judeţul Maramureş, prefectul Sandu Pocol, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, parlamentari, primari, şefi  serviciilor publice deconcentrate, şefii structurilor teritoriale de siguranţă şi ordine publică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.