Video | Mineralele din viața noastră – concurs de eseuri

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în parteneriat cu Societatea Geologică a României și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș lansează ediția a doua a concursului de eseuri „Mineralele din viața noastră”. Acest concurs este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, care se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie.

Ideea acestui eseu a plecat de la faptul că în general științele geologice, și în mod particular mineralogia, nu sunt predate la nivel preuniversitar, din această cauză, atât elevii, cât și viitorii adulți au puține cunoștințe despre acest mediu natural foarte important și foarte frumos”, – a declarat Ioan Denuț, director, Muzeul de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare.

Participanții vor trebui să realizeze un eseu, în care vor putea sa aleagă între:

– a descrie un mineral: definire, proprietăți, tipul de zăcământ din care provine mineralul, răspândirea acestuia în natură (zonele de pe glob unde se exploatează cele mai importante zăcăminte) și o prezentare detaliată a principalelor utilizări ale acestuia, sau

– a descrie mineralele ce fac parte dintr-un produs sau obiect, pe care îl utilizăm în viața noastră (descrierea mineralelor constituente, evidențierea rolului în funcționarea sau utilizarea produsului/obiectului).

Lucrările se trimit, până cel târziu în data de 12 aprilie, prin e-mail la adresa muzmin@rdsmail.ro, specificându-se la subiect „Pentru concurs Ziua Pământului”. În e-mail se vor trece numele și prenumele participantului, vârsta și școala la care învață. Eseul va fi redactat în limba română, format document .doc (Microsoft Word), font Times New Roman, caractere de 14, spațiere la 1 rând, aliniere Justify, va avea maximum 5 pagini A4 și pot fi utilizate maxim 4 fotografii. La e-mail se va atașa acordul de consimțământ, în vederea prelucrării datelor personale, după modelul disponibil în documentul „Informare în vederea prelucrării datelor cu caracter personal pentru înscrierea la concurs”.

Mai multe detalii în materialul video realizat cu Ioan Denuț, director Muzeul de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.