VIDEO | Mii de pacienți cu probleme dermatologice consultați în 6 luni la SJUBM

3684 de pacienți cu probleme dermatologice au fost consultați în primele 6 luni ale acestui an în cabinetele de dermatologie, din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Specialiștii au tratat diverse patologii.

Având în vedere problemele care apar, odată cu creșterea temperaturii ambientale, dermatologii din cadrul unității medicale transmit câteva recomandări de specialitate.

“Odată cu creșterea temperaturii ambientale s-au intensificat acutizările pentru dermatitele seboreice, boala varicoasă și a început să crească numărul pacienților cu alergii cauzate de contactul cu plantele, alergiile de la înțepături de insecte, de la expunere la soare, precum și arsurile solare de gradul 1 și 2. Ca și măsuri generale de protecție, recomandăm purtarea hainelor largi în culori deschise, protecția împotriva radiațiilor solare, mai ales în intervalul orar 11.00-16.00. De asemenea, se încurajează folosirea unei creme repelent, care alungă insectele, atunci când mergeți la iarbă verde” a declarat Mariana Covaciu,  medic primar dermato-venerolog.

Potrivit medicilor cele mai mai frecvente afecțiuni au fost acneea juvenilă, dermatitele de contact, veruci vulgare, ciuperca piciorului, unghii încarnate, nevi pigmentari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.