MIGRAŢIE ILEGALĂ: O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi la frontiera de nord a ţării

MIGRAŢIE ILEGALĂ: O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi la frontiera de nord a ţării

 În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şase persoane, o călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar migranţii au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene. 
În 23 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza judeţului Maramureş.
Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră au observat un grup format din 6 persoane care se deplasa, pe direcţia localităţii de frontieră Săpânţa, de la malul râului Tisa spre interiorul ţării. 
Oamenii legii au procedat la interceptarea persoanelor în cauză care nu îşi justificau prezenţa în zonă, moment în care cinci dintre acestea s-au oprit, însă cea de-a şasea a încercat să fugă spre malul râului Tisa, fiind reţinută după aproximativ 100 de metri de urmărire.
Drept urmare, cele şase persoane au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci migranţi, trei cetăţeni din Sri Lanka şi doi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17-25 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În acest sens, au apelat la cea de-a şasea persoană reţinută de poliţiştii de frontieră, un cetăţean ucrainean, de 23 de ani, care trebuia să-i aducă în România în schimbul sumei de 200 U.S.D.
Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina. 
În continuare, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.