Micii producători locali îndură frigul pentru a face un ban în plus

Veniturile mici îi determină pe unii dintre micii producători loali să îndure frigul ore întregi pentru a-și vinde marfa la o tarabă din piața agroalimentară. Cu mere, nuci, prune, magiun, murături  sau alte produse din gospodria proprie, producători locali trecuți de prima tinerețe, așteaptă încă de la primele ore ale dimineții puținii clienți care au intrat azi în piață.

Azi în Piața Agroalimentară din Sighet, multe tarabe goale, unele acoperite cu țoluri care să protejeze marfa de frigul de afară. Mici producători locali, înfofoliți în multe straie care să-i protejeze de frigul de afară, îndură temperaturile negative, în așteptarea clienților. Nu e o treabă ușoară să stai ore întregi afară, spun aceștia, dar vin zi de zi în speranța că-și vor mai rotunji veniturile.

”E foarte frig, mă mir că mai putem îndura atâta frig. Dar n-avem de ales. Pensiile sunt foarte mici, jumătate pensia o dau pe medicamente,  îi musai să stau aici în piață, mai vinedm una alta. Problema e că nici nu prea sunt bani, tare slab merg vânzările”, spune o producătoare.

”Puțini clienți avem și cheltuieli foarte mari. Am doi bolnavi în întreținere și n-am de ales. Musai să vin să stau aici în frig”, spune o altă producătoare.

”Vin dimineață cu autobuzul de șapte și stau până pe la cinci. N-avem ce face, avem tare multe de îndeplinit pe acasă și pensia îi mai mică”, spune un producător local.

Începând din acest an taxele de salubrizare și apă pentru agenții economici din piața agroalimentară din Sighet vor fi mai mari. În luna decembrie a anului trecut Consiliul Local Sighet a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre în care era prevăzută și majorarea acestor taxe. Astfel în urma acestor modificări de prețuri pentru salubrizare taxele vor crește de la 35 lei la 50 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.