Medicii din judeţ avertizează populaţia să ia din timp măsuri împotriva ţânţarilor

Medicii din judeţ avertizează populaţia să ia din timp măsuri împotriva ţânţarilor

Tantarii incep sa isi faca simtita prezenta si in judetul nostru. In ciuda faptului ca numarul acestor insecte nu este deocamdată foarte mare, medicii din judeţ avertizează populaţia să ia din timp măsuri de protecţie împotriva lor.
Populatia este invitata de catre medici sa ia masuri din timp pentru a preveni situaţiile neplăcute. In acest sens, este recomandat să acoperim geamurile cu plase împotriva ţânţarilor sau chiar să se facă dezinfecţii pe scările blocurilor.
În interiorul locuintelor se pot folosi spray-uri împotriva ţânţarilor. Insa deoarece copiii sunt mai sensibili atat la intepaturile insectelor dar si la gazele eliminate de spray-urile folosite impotriva acestora, este foarte importanta folosirea lor cu mare atentie.
Pe lângă înţepăturile de ţânţari, medicii mai atrag atenţia că frecvente în această perioadă sunt şi muşcăturile de căpuşe, care nu trebuie neglijate. Căpuşele transmit mai multe boli, dintre care cea mai gravă este encefalita şi deja se semnalează şi la noi în judeţ cazuri de oameni care au fost muşcaţi sau au rămas cu căpuşe prinse de ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.