Baia Mare: demersuri pentru mutarea romilor de pe Craica

Baia Mare: demersuri pentru mutarea romilor de pe Craica

Construirea locuintelor sociale pentru mutarea familiilor de romi de pe Craica trebuie urgentata. Reprezentantii Primariei municipiului Baia Mare tatoneaza deja mai multe terenuri pentru mutarea romilor insa pana la ora actuala nu s-a ajuns la niciun consens.

"Ieri am fost si am identificat un teren al Primariei Baia Mare, de doua-trei hectare, dar e limitat. Mai exista un teren intr-o zona mai izolata a orasului, care ar suporta aproximativ 800 de unitati de locuinte. Nu imi cereti sa va spun unde sunt acestea. La momentul potrivit vom merge cu totii acolo. Cand vor auzi oamenii de intentiile noastre, vor creste preturile terenurilor din zona si nu imi doresc acest lucru", precizeaza primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Acesta isi doreste ca o parte din romii de pe Craica sa fie mutati pana cel tarziu la data de 1 noiembrie. "Am identificat familii venite din Satu Mare, Salaj, chiar si Bulgaria. Trebuie sa intervenim si sa luam masuri, in caz contrar nu ii vom mai putea opri, vor veni si altii in judet si nu vom rezolva aceasta problema niciodata", considera Catalin Chereches.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.