Medicii de familie refuză semnarea noului Contract Cadru

Medicii de familie refuză semnarea noului Contract Cadru

Medicii de familie sunt hotarati sa nu semneze Contractul Cadru daca acesta ramane in forma initiala. Principalele nemultumiri sunt legate de impunerea plafonului de medicamente, proasta finantare a cabinetelor medicilor de familie, informatizarea cabinetelor pe banii medicilor de familie.
Medicilor de familie le este teama ca adoptarea plafonului de medicamente va putea duce la situatii in care in data de 10, 15 a lunii sa  se termine plafonul si sa nu mai poata  scrie retete compensate sau gratuite, ceea ce ar duce la incalcarea drepturilor pacientilor.
Potrivit lui Georghe Lascu, presedintele Colegiului Medicilor de Familie Maramures, ar fi mult mai eficienta ca  varianta, scoaterea de catre  Ministerul Sanatatii a unei liste publice cu medicamentele compensate, in acest mod  se vor reduce simtitor cheltuielile. Gheorghe Lscu a precizat pentru TV Sighet ca in momentul de fata  Romania este pe ultimul loc in ceea ce priveste valoarea consumului de medicamente pe cap de locuitor.
Pe lista nemultumirilor se inscrie si proasta finantare a cabinetelor medicilor de familie, dupa aplicarea noului contract cadru, exista posilitatea ca multe dintre cabinetele medicale sa intre in faliment.  De asemenea sunt nemultumiti de faptul ca informatizarea cabinetelor va trebui realizata din banii medicilor de familie, in special ca vor fi introduse si cardurile de sanatate. In momentul de fata noul contract cadru este doar in forma de proiect, existand posibilitatea ca actualul contract sa se prelungeasca pana in luna septembrie, anul curent.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.