VIDEO | Măsuri suplimentare pentru angajați și angajatori

Începând cu 1 iunie, au apărut noi măsuri active care vin în sprijinul angajaților și anagajatorilor, în contextul situației actuale de răspânidre cu noul coronavirus. Pentru a accesa noile măsuri, categoriille de beneficiari trebuie să depună mai multe documente la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, abia de la 1 iulie.

Măsurile se referă la angajatorii care reiau angajații care au avut contarcatul suspendat în această perioadă, fiind în șomaj tehnic. Aceștia vor primi un cuantum de 41,5 % din salariul de încadrare. O altă măsură se referă la șomerii care au peste 50 de ani, dar și la șomerii tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. Aceștia, dacă vor fi înregistrați în această perioadă și se vor angaja, firma angajatoare va beneficia de o subvenție de 2500 de lei

”Agenții economici trebuie să știe că aceste măsuri au intrat în vigoare la 1 iunie, dar documentele pot fi depuse abia de la 1 iulie. Așteptăm însă normele și prcedurile de aplicare acestei legi, este vorba despre Ordonața de Urgență 92/2020”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

Persoanele interesate pot deja să afle mai multe informații despre aceste măsuri de pe pagina de facebook a agenției.

”Deja am primit foarte multe telefoane din partea angajatorilor care sunt foarte interesați de aceste măsuri. Aceștia vor trebuie să aducă trei documente, după cum scrie și în ordonață, o cerere, o declarație și lista persoanelor cărora le vor da în continuare de lucru”, menționează Ștefania Donca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.