VIDEO | Măsuri luate la nivelul Ambulatorului SJUBM privind desfășurarea activității

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a luat câteva măsuri pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical. Managerul Vasile Pop atrage atenția că solicitanții pentru examinări medicale trebuie să știe că au de respectat, în continuare, condițiile de igienă și distanțare socială.

Astfel fiecare persoana care intra in spital, va purta masca si se va respecta masurile de igiena a mâinilor. Se menține, unde e posibil, consultul prin telemedicina contactându-se cabinetul sau medicul specialist.Toate consultațiile directe, exceptând urgențele se vor face pe baza de programare.

”Noi în urmă cu câteva luni am luat decizia ca în spital să păstrăm toate condițiile pentru a împiedica transmiterea acestei pandemii, în sensul că noi am făcut consultațiile în ambulator, programat, prin serviciul de programări bolnavii se programează la ore diferite iar acolo unde se prezintă mai mulți bolnavi, de exemplu când vin conducătorii auto pentru înnoirea documentelor, am încercat să nu îi tinem în holuri, asistenta medicală îi întâmpină, sunt două cabinete unde se fac aceste programări pentru conducătorii auto și încercăm să limităm aglomerația din ambulator”, a declarat Vasile Pop, manager interimar Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș Baia Mare”.

Programările se fac în ordinea solicitărilor indiferent dacă sunt consultații care îndeplinesc condițiile contractuale sau consultații contra cost. În momentul programării, solicitanții trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, nr. telefon). Programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile calendaristice. Ora programării va trebui respectată, admiterea în incinta unității fiind posibilă doar cu 20 de minute anterior programării la consultație. Se admite un singur însoțitor pentru fiecare pacient care are nevoie de aceasta. Solicitanții se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate iar după efectuarea triajului se vor adresa fișierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului. Nu se permite așteptarea îndelungată în fața cabinetului medical.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.