VIDEO | Maramureșenii se înghesuie să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Un număr mare de maramureșeni doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Datorită numărului mare de înscrieri locurile în centrele de vaccionare din Baia Mare s-au epuizat iar băimărenii care vor să se vaccineze trebuie să se programeze în alte orașe.

Aproape 15 000 de maramureșeni sunt programați să se vaccineze în etapa a II-a.

”În acest moment Maramureșul este  unul dintre județele în care încă mai pot fi făcute înscrieri pe platoforma de programare de la nivel național. Sunt programate pentru etapa a II-a peste 14800 de persoane, în ultimele 3 zile au fost vaccinate peste 2770 de persoane. Ca și catagrafiere avem la nivel de județ 128 000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani și care au patologie cronică. În ceea ce privește înscrierea, am observat și noi că există un interes mare din partea acestor cetățeni de a fi imunizați iar în acest moment se mai pot înscrie la centrele de vaccinare din Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Borșa și Sighetu Marmației. Toate centrele de vaccinare din municipiul Baia Mare sunt cu locurile ocupate”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

În centrele de vaccinare vor mai fi locuri disponibile pentru imunizare abia după ce la nivelul județului Maramureș vor mai fi distribuite doze de vaccin.

sursa foto: Prefectura Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.