VIDEO | Anul 2021 se anunță unul plin de activități pentru Liceul Ucecom Baia Mare

Anul 2021 se anunță unul plin de activități pentru Liceul Ucecom Baia Mare. Directorul Unității de învățământ spune că de curând elevii au participat la o activitate interesată în mediul online, menită să marcheze Ziua Culturii Românești.

De asemenea elevii au avut ocazia să se întâlnească și față în față, respectând toate regulile impuse în contextul pandemiei, în aer liber la Muzeul Satului din Baia Mare.

”Am început noul an 2021 sub egida sărbătoriri lui Eminescu, noi am reușit alături de elevii noștri să facem un mic cenaclu Eminescu care s-a materializat prin postări pe paginile noastre de facebook a versurilor preferate ale elevilor noștri. S-a întâmplat ca muzeul să își deschidă porțile și de asemenea în data de 15 ianuarie să fie o atmosferă de poveste, să ningă, a fost frumos și atunci respectând toate prevederile legale am reușit să mergem în muzeu la derdelușul de acolo și îl celebrăm și pe Eminescu în acest context frumos, mirific pe care l-am regăsit la muzeul satului Baia Mare. Am mers împreună cu 7 elevi de-ai noștri, am recitat câteva poezii, ne-am bucurat de atmosfera de iarnă pentru că sincer cred că am simțit nevoie să vedem albul acesta imaculat, minunea iernii și toată frumusețea pe care muzeul ne-o oferă. Copiii s-au bucurat să socializeze din nou față în față cu mască, cu distanțare și s-au bucurat de iarnă. Pe mine ca și cadru didactic m-a bucurat faptul că au înțeles ce înseamnă ziua Culturii românești, ce înseamnă Muzeul Satului și ce înseamnă implicarea, atunci când vrei cu adevărat, poți”, a precizat Gabriela Mărieș Leș, directorul Liceului Ucecom Baia Mare.

Pentru cadrele didactice și elevii liceului Ucecom Baia Mare urmează un alt eveniment important care va fi marcat tot în mediul online.

”Doamna profesor de limba română a venit cu propunerea ca fiecare dintre elevii noștri care doresc să își manifeste interesul față de Eminescu și să posteze în comentarii câteva versuri din poeziile preferate. Surpriza a fost că pe cele două pagini ale noastre avem peste 80 de postări și mai mult decât atât, elevii au fost extrem de încântați  și dornici să participe la acțiune. Din păcate nu am putut să mergem în muzeu cu câți ne-am dorit noi, dar asta este. În 15 februarie 1851 s-a născut Spiru Haret, patronul nostru spiritual, el a fost ministru ale educației de 3 ori iar una din legile importante date de acesta a fost legea școlii profesionale, de aceea noi îi purtăm numele și o să îl sărbătorim între 15 și 19 februarie printr-o serie de acțiuni, evident tot în mediul online”, a adăugat directorul Liceului Ucecom Baia Mare.

Acest gen de acțiuni sunt foarte bine primite de elevi, spune directorul unității de învățământ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.