Maramures: Proiectul de reabilitare al drumului Baia Sprie-Barsana starneste tensiuni

Maramures: Proiectul de reabilitare al drumului Baia Sprie-Barsana starneste tensiuni

Proiectul de reabilitare al drumului judetean Baia Sprie-Barsana provoaca tensiuni intre conducerea Consiliului Judetean Maramures si firma Selina din judetul Bihor, care se ocupa de executarea lucrarilor. Presedintele Mircea Man recunoaste ca au existat mici divergente cu aceasta firma dar ca, la ora actuala, nu poate fi vorba despre oprirea lucrarilor pe acest tronson de drum.

Directia Tehnica din cadrul Consiliului Judetean Maramures a solicitat la sfarsitul saptamanii trecute o intalnire cu reprezentantii firmei Selina pentru a discuta o serie de aspecte tehnice in ceea ce priveste derularea lucrarilor. Insa potrivit lui Mircea Man, sedinta a fost ca oricare alta, absolut normala, fara rasturnari de situatie. "Noi avem un contract cu aceasta firma. In momentul in care nu se va achita de sarcini putem sa discutam si de rezilierea contractului. Dar deocamdata utilajele sunt pe teren, lucreaza, nu avem niciun fel de problema. Consiliul Judetean respecta exact toate datele contractului si am cerut imperativ ca absolut toate fazele determinante sa respecte exact procedura. Unde nu va fi respectata procedura noi nu vom plati. Stiti foarte bine ca sunt 124 de proiecte care vor fi verificate. Si acest drum, Baia Sprie-Barsana, va fi verificat. Nu ne putem permite sa platim lucrari care nu sunt in proiect sau nu respecta procedura tehnica. Posibilitati sunt multiple dar haideti sa vedem cum stau lucrurile in teren", a spus presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

Mai mult decat atat, Consiliul Judetean Maramures ar trebui sa deconteze firmei Selina aproximativ un milion de euro pentru lucrarile efectuate pe un anumit tronson al acestui drum. Dar firma Selina nu va intra in posesia acestor bani pana cand lucrarile efectuate la respectiva portiune de drum vor fi aprobate de Inspectia in Construcii, Consiliul Judetean si Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. "Este o zona, nu stiu exact suprafata, care e de aproape un milion de euro si noi nu o platim. Faza respectiva nu este aprobata nici de Inspectia in Constructii, nici de organismul intermediar – Regiunea de Dezvoltare Nord Vest si nici de noi", a mai adaugat Mircea Man.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu, banii existenti in conturile consiliului pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare a drumului judetean Baia Sprie – Barsana, ar ajunge pana in luna septembrie. Insa tensiunile existente intre Consiliul Judetean Maramures si firma Selina ar putea stopa lucrarile la acest drum mult mai repede decat luna mentionata de Emil Marinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.