Maramures: Au inceput pregatirile pentru "Let’s do it, Romania!"

Maramures: Au inceput pregatirile pentru "Let’s do it, Romania!"

Proiectul "Let’s Do It, Romania!" se va repeta anul acesta printr-o noua actiune de voluntariat. Cea de-a doua editie se va desfasura sub motto-ul "Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi. In 24 septembrie a.c.!"

Pregatirile pentru cel mai mare eveniment de implicare sociala din Romania au inceput deja la nivelul judetului Maramures, echipa de coordonare schitand in mare graficul activitatilor care vor preceda actiunea efectiva de curatenie in ziua de 24 septembrie. "In 2011, pe 24 septembrie ne propunem sa reluam aceasta activitate, aceasta actiune, acest proiect in primul rand pentru ca este nevoie iar. Am facut cateva iesiri si am observat ca aceleasi zone care au fost odata curatate au iar cateva probleme", a spus Adrian Dan Pop, coordonatorul proiectului "Let’s Do It, Romania!" pe regiunea Nord Vest, Adrian Dan Pop. "Ideea este ca avem nevoie de voluntari pe termen lung. Avem nevoie oameni constientizati, oameni informati, oameni responsabili si cu spirit civic. Ca de fapt, asa cum am mai spus, acest proiect depaseste bariera de curatenie. Acesta a fost doar un domeniu in care proiectul sau provocarea pe care noi am avut-o anul trecut, de a scoate cat mai multi oameni in aceeasi zi la curatenie, a fost un scop simplu pentru ca noi am putut sa-i mobilizam. Dar ideea este ca noi avem nevoie de oameni si vrem sa ajutam cat mai multi tineri sa fie implicat inclusiv in activitati de tineret", a precizat coordonatorul proiectului pe judetul Maramures, Denisa Pintea.

Echipa locala de implementare a proiectului "Let’s do it, Romania!" doreste sa determine cat mai multi locuitori ai judetului sa participe activ la curatenia generala din 24 septembrie, zi in care, asemeni celorlalte judete din tara, oamenii responsabili si cu simt civic vor trebui sa dovedeasca faptul ca iau atitudine fata de problemele grave ale mediului inconjurator si impotriva nesimtirii multor semeni de a arunca gunoaie la voia intamplarii. "Ne place sa iesim in spatii verzi, sa ne relaxam si sa ne bucuram de peisaj. Nu sa ne atraga atentia gunoaiele de pe margine. Sau in momentul in care facem un gratar, ascultam muzica, mergem cu masina, deschidem portbagajul si sacul de gunoi sa il lasam in urma cand portbagajul este gol. Si primarii sau persoanele cu decizie cu care noi discutam implica cat mai multe persoane, si copii, pentru ca ei vor fi cei care vor duce mai departe ceea ce am inceput noi", a mentionat un alt colaborator al proiectului.

Daca planurile decurg precum ar fi normal, anul 2011 ar trebui sa fie ultimul in care se va face curatenie. "Sa speram ca de anul acesta nu o sa mai aveti ce sa strangeti dupa noi si vom fi noi foarte, foarte ordonati si fiecare o sa ne luam punguta si o sa o ducem la gunoi. Si daca iesim la iarba verde, si acolo o sa strangem dupa noi mizeria si o aducem acasa. Sa speram", a adaugat subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi.

Echipa mizeaza pe realizarea ambitiei de a adauga sloganului "Curatenie in toata tara intr-o singura zi!" mentiunea "odata pentru totdeauna".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.