Maramures: Absolventii de clasa a XII-a au depus de ieri pana astazi 2753 de contestatii

Maramures: Absolventii de clasa a XII-a au depus de ieri pana astazi 2753 de contestatii

Absolventii de clasa a XII-a din judetul Maramures care nu au fost multumiti de notele de la examenul de bacalaureat sau n-au reusit promovarea lui au depus in mai putin de 24 de ore, nici mai mult, nici mai putin de 2753 de contestatii. 971 au fost inregistrate la limba si literatura romana si 1012 la istorie si matematica.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afisate in data de 8 iulie.

Examenul de bacalaureat din acest an a adus mai multe lacrimi decat bucurie. Rezultatele examenului de maturitate au fost dezastruoase si au demonstrat astfel faptul ca tinerii nu sunt capabili sa sustina un asemenea examen de anvergura. Primele rezultate afisate in cursul amiezii de ieri au aratat medii neasteptat de mici fata de sesiunile anterioare ale acestui examen.

In judetul Maramures s-a inregistrat o promovabilitate de 46,41%. De altfel, niciun elev de la Grupul Scolar Viseu de Sus nu a promovat examenul Reprezentantii inspectoratelor scolare din intreaga tara sustin ca mediile din acest an ale bacalaureatului sunt cele mai mici din istoria examenului. "Grupul Scolar Viseu a avut o promovabilitate de 0% si vreau sa fac distinctia dintre Grupul Scolar Viseu si Liceul Teoretic "Bogdan Voda" din Viseu de Sus pentru ca sunt doua unitati distincte. La Grupul Scolar Viseu care fiinteaza in cladirea scolii nr. 1 si a pornit de la o scoala de arta si meserii care intre timp s-a desfiintat si s-a transformat in grup scolar industrial in speranta de a atrage pe filiera tehnologica elevi din zona, coeficientul de promovabilitate acolo a fost de 0%. Dupa aceea, se situeaza grupul scolar din Petrova cu 3,33% si Grup Scolar "Octavian Goga" din Rozavlea cu 3,57%. Avem si trei medii de zece la nivel de judet", a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Pavel Filip.

Rezultatele din acest an caracterizeaza cum se poate mai bine lipsa de pregatire a elevilor si totodata, situatia deplorabila in care se afla invatamantul romanesc. "Se invata din ce in ce mai putin si o ingrijorare a scolii romanesti, a dascalilor este lipsa de apetenta pentru o invatare a elevilor. Spatiul educational a fost confiscat in mare parte pentru segmente destul de mari din populatia scolara de catre idolul care se numeste ban, valorile materiale, hedonism, distractie, inapetenta pentru o munca si pentru un lucru bine facut. In mnare parte, timpul petrecut in spatiul unitatii de invatamant a fost petrecut in sens parodic, in sens de epuizare, invatandu-se foarte putin", a adaugat Pavel Filip.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.