Maramureş: 15 decembrie este termenul până la care angajatorii îşi pot înscrie sau actualiza datele în REVISAL

Maramureş: 15 decembrie este termenul până la care angajatorii îşi pot înscrie sau actualiza datele în REVISAL

Angajatorii din mediul public sau privat mai au la dispoziţie doar două zile pentru a trece în noul registru electronic de evidenţă a salariaţilor toate datele şi sporurile trecute în contractele individuale de muncă ale angajaţilor. După data de 15 decembrie, toţi angajatorii care nu şi-au preluat contractele de muncă din versiunea veche în versiunea nouă şi nu le-au transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş sunt pasibili de sancţiuni.

Guvernul României a aprobat o hotărâre prin care agenţii economici îşi pot înscrie sau actualiza datele în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor până la data de 15 decembrie . Termenul iniţial de înscriere a acestor date a fost 1 noiembrie. "În cazul Registrului Electronic de Evidenţă a Salariaţilor, începând cu 6 decembrie este pusă la dispoziţia angajatorilor o nouă versiune a REVISAL în sensul că această nouă versiune pot fi trecute toate sporurile de care beneficiază salariatul aşa cum sunt prevăzute ele în contractul de muncă. Dacă până acum, versiunea veche nu permitea trecerea acelor sporuri procentual ci doar ca şi cuantum, începând cu data de 6 decembrie, angajatorii au la dispoziţie această nouă versiune pe care o pot descărca de pe site-ul Inspecţiei Muncii", explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mircea Onea.

Angajatorii care nu vor transmite şi nu îşi vor înregistra datele la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş sunt pasibili de sancţiuni. În registrul de evidenţă a salariaţilor vor trebui completate datele care prevăd salariul de bază lunar brut şi sporurile prevăzute în contractual individual de muncă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.