VIDEO | Mai întâi informare și apoi controale

În baza programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020, la nivel naţional se desfăşoară o campanie de informare şi control privind modul în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţiei sănătăţii angajaților. E vorba de cei care lucrează în silozuri, unități de produse de panificaţie, fabrici de nutreţ, de băuturi alcoolice, de mobilă, precum și în staţii de distribuţie a carburanţilor.

Obiectivele acţiunii sunt diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile amintite, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale, eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în urma controalelor.

Etapele acţiunii se desfăşoară conform programului cadru, respectiv în trimestrul II  se realizează acţiuni de informare, începând cu trimestrul III încep controale, urmând ca până la sfârşitul anului să se treacă la verificarea măsurilor dispuse în urma controalelor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.