Mai e puțin până la primul film care va rula în cinematograful ”Mara”din Sighet

Lucrările la cinematograful ”Mara”din Sighet sunt pe ultima sută de metri. Acum se lucrează pe exterior, la fațada clădirii, lucrări de reparații ce vor fi fi gata în cursul săptămânii viitoare. Pe partea de proiecții filme, tot în cursul săptămânii viitoare vor fi aduse și montate și echipamentele și aparatura, inclusiv ecranul special. Pentru marea inaugurare este preconizată data de 1 decembrie, cel târziu 6 decembrie.

Angajații Serviciului Public de Gospodărire Urbana mai au o săptămână de lucru pentru ultimele finisaje în interiorul cinematografului, respectiv terminarea lucrărilor la băi, și mai sunt de finisat lucrările de reparații la fațadă. În ceea ce privește montarea aparaturii și deschiderea oficială a cinematografului, Ovidiu Călin, directorul firmei din Cluj Napoca, firmă ce se ocupă de proiecții de filme cinematografice, promite deschiderea cinematografului la începutul lunii decembrie. Dacă totul decurge conform graficului, sighetenii vor putea vizona primul film în cinematograf pe data de 1 decembrie sau cel târziu pe data de 6 decembrie, spune Ovidiu Călin. Premierea va vea loc cu un spectacol de gală.

”Ne-am gândit pentru sigheteni la un spectacol de gală. Vom veni cel mai probabil cu filmul ”Cardinalul”, un film românesc  ce prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet, film ce va avea premierea în cinematografe săptămâna viitoare. Vom fi prezenți cu actorii, regizori, tot staff-ul, să fie un moment mai deosebit sau vom face deschiderea cu comedia ”Pup-o, mă!”, cu Văru Săndel, cu Alin Panc. Noi așa am gândit deschiderea,  să fie un spectacol de gală, un eveniment frumos și elegant”, spune Ovidiu Călin, directorul firmei de proiecții de filme cinematografice din Cluj Napoca, firmă care s-a ocupat de proiectul reabilitării cinematografului ”Mara”, din Sighetu Marmației.

Spectatorii vor beneficia de toate filmele care rulează în cinematografele din mall-uri, la o calitate superioară, chiar și filme 3D. Sala de cinematograf va fi una multifuncțională și va găzdui în viitor și spectacole și teatru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.