VIDEO | MAE a facilitat repatrierea a aproape 200 de români în ultimele 24 de ore

Ministerul Afacerilor Externe a facilitat repatrierea a aproape 200 de cetățeni români în ultimele două zile, se arată într-un comunicat remis de minister. MAE încurajează pe cât posibil evitarea călătoriilor în străinătate în următoarea perioadă.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

„MAE face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se arată în comunicatul MAE.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.