VIDEO | Localurile publice – activități suspendate

Au fost luate noi măsuri la nivel național  pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Ministrul de interne,  Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și alte localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

Prin ordonanță militară, s-a decis că se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. În Sighetu Marmației majoritatea cafenelelor și a restaurantelor au pus afișe prin care anunță că au închis pe perioadă nedeterminată sau că nu servesc în interiorul localului.

Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.
De asemenea se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise.
Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.