VIDEO | Lansare de carte ”Remember Ion Bălin”, la Călinești

Comuna Călinești își va comemora duminică, 11 octombrie, de la ora 14:00, un om drag al locului, pe regretatul filosof, Ion Bălin. În curtea gospodăriei ”Victoru Știrbuțului”, va avea loc lansarea volumului”Remember Ion Bălin”, publicație coordonată de profesorul universitar Nicolae Iuga. Evenimentul oganizat prin implicarea Asociației ”Rădăcinilor străbune”, se adresează tuturor celor care l-au cunoscut pe Jean Bălin și care vor să-i aducă un omagiu.

Volum ”Remember Ion Bălin” cordonatat de profesorul universitar Nicolae Iuga, ”Remember Ion Bălin”, apărut la editura ”Grinta”,  conține texte scrise de erudiți poeți și filosofi, despre viața și cariera de geniu, a celui care a fost Jean Bălin.  Volumul va fi lansat în comuna sa natală, Călinești, în acest sfârșit de săptămână.

La solicitarea  autorilor cărții de a puncta acest eveniment important în comuna Călinești, am organizat cu Asociația ”Rădăcinilor străbune”, Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”, unde există și statuia lui Jean Bălin, unde a predat o perioadă și al cărui elev a fost domania sa, dar și împreună cu Centrul de Informare Turistică din Călinești, ne-am unit forțele și vom organiza duminică, de la ora 14:00, în curtea gospodăriei lui ”Victoru Știrbuțiului”, un eveniment dedicat acestui fiu al Călineștiului, care trebuie să rămână în mintea tinerilor, care nu au avut posibilitatea să-l cunoască,  și să descopere cât mai multe despre regretatul Ion Bălin, în care Dumnezeu a înzestrat multă înțelepciune”, spune Măriuca Verdeș, președinta Asociației ”Rădăcinilor străbune”.

Filosoful Ion Bălin, Jean pentru prieteni, s-a născut la 1 ianuarie 1947 în Călineşti . Filosoful Ion Bălin avea o inteligenţă strălucită şi o erudiţie vie, inegalabilă. Ironia sa era caustică, în maniera lui Voltaire.Cărţile  pe care le-a lăsat în urma sa sunt:  Reflecţii de semiologia literaturii, Pan Publishing House, 1995; Silogistica tradiţională şi modernă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.