VIDEO | Judecătorii Tribunalului Maramureş au hotărât continuarea protestului, pe perioadă nedeterminată, în anumite condiții

În cursul zilei de astăzi, la nivelul Tribunalului Maramureş a fost convocată Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, în vederea analizării oportunității menținerii formei de protest adoptate prin Hotărârea nr. 2 din 29 ianuarie, față de aprobarea proiectului de lege privind pensia de serviciu a magistraţilor.

Judecătorii Tribunalului Maramureş au hotărât continuarea protestului, pe perioadă nedeterminată, în următoarele forme. Începând cu data de 10 februarie, la Tribunalul Maramureş se reia judecarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, precum şi regularizarea cererilor aflate în etapa prealabilă.

Judecătorii Tribunalului Maramureş urmează a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

Raportat la împrejurarea că actorii implicaţi în garantarea independenţei magistraţilor şi asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public nu au luat măsurile necesare pentru normarea activităţii judecătorilor, nu au adaptat schemele de personal şi nu au asigurat ocuparea tuturor posturilor vacante din sistem, dimpotrivă adoptând măsuri legislative de majorare a vârstei de pensionare a magistraţilor în contextul în care volumul de activitate al acestora generează o sarcină exorbitantă, judecătorii tribunalului urmează a stabili că şedinţele de judecată planificate conform hotărârilor de colegiu nu vor putea depăşi un număr total de 30 de dosare, termenele de judecată urmând a fi stabilite, atât pentru cauzele la prim termen, cât şi pentru cauzele amânate, astfel încât numărul total de cauze anterior menţionat să nu fie depăşit.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.