JAFUL DE LA RAIFFEISEN: Sima Vampiru e ţinut în lanţuri de mâini şi picioare

JAFUL DE LA RAIFFEISEN: Sima Vampiru e ţinut în lanţuri de mâini şi picioare

La ultimul termen de judecată din dosarul jafului de la Raiffeisen Bistriţa, avocatul lui Sima Vampiru a cerut instanţei o copie după înregistrarea audio a şedinţei din februarie 2017. Cererea a fost motivată de către avocat prin faptul că pe baza unor zvonuri, cei din penitenciar l-au înlănţuit de mâini şi de picioare pe infractor, pentru că Vampiru ar fi afirmat că urmează să evadeze şi să omoare mai mulţi poliţişti.

Legat de mâini şi picioare în Penitenciarul Gherla
Datorită măsurilor propuse  pe durata procesului de procurorul Felix Coman şi acceptate de instanţa de judecată, Sima Dorin Grigore zis Vampiru se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla.
Aparent, după termenul de judecată din luna februarie, cineva ar fi transmis celor de la închisoare că Vampiru s-a exprimat în sala de judecată cu privire la viitoarea lui evadare şi intenţia de a ucide anumiţi poliţişti care au contribuit la capturarea sa. Ca urmare, cei de la Penitenciarul Gherla au decis să îi pună lanţuri la mâini şi picioare.
Dat fiind faptul că Vampiru dezminte zvonurile, avocatul său a cerut instanţei eliberarea unei copii a înregistrării audio din şedinţa cu pricina.
„Se solicită o copie scrisă sau o înregistrare audio cu tot ceea ce s-a discutat în şedinţa din data de 9 februarie 2017, deoarece trebuie să dovedească conducerii de la Penitenciarul Gherla că informaţiile ce le-au primit în legătură cu inculpatul de la o sursă poliţienească, sunt false, iar inculpatul din cauza acelor informaţii false este ţinut pe nedrept într-un regim sever şi neîntemeiat neavând nicio bază de susţinere. Cu privire la această primă cerere inculpatul Sima Dorin Grigore arată că cei de la penitenciar au primit o informaţie de la IPJ Bistriţa cum că ar fi declarat în instanţă în data de 9 februarie 2017 că o să evadeze şi o să îi omoare pe toţi poliţiştii, lucru care nu este adevărat. Din cauza celor întâmplate i s-a schimbat regimul şi are nevoie de o copie a înregistrării pentru ca să se poată verifica tot ce s-a întâmplat, pentru a se vedea că el nu a făcut declaraţiile de care este acuzat. În prezent este legat cu lanţuri la mâini şi la picioare date fiind susţinerile acelei persoane de la IPJ Bistriţa  pe care nu o cunoaşte. De asemenea, arată că în aprecierea sa dacă i se înaintează înregistrarea audio, este suficient pentru a dovedi că acele susţineri nu sunt reale” se arată în discuţia de la termenul din martie.
Judecătorul a încuviinţat cererea
Magistratul de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost de acord cu cererea formulată de Sima prin avocatul său şi a dispus punerea la dispoziţia celor din Penitenciarul Gherla o copie după înregistrarea audio a şedinţei în cauză.
Se încuviinţează cererea formulată la acest termen de inculpatul Sima Dorin Grigore şi se va trimite Penitenciarului Gherla, în atenţia Directorului Penitenciarului Gherla, un CD conţinând înregistrarea şedinţei de judecată din data de 10.02.2017 şi o copie a încheierii de şedinţă de la termenul respectiv” decide judecătorul.
Citeşte mai mult AICI

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.