VIDEO | IOAN MĂTIEȘ: ”Noi am tras clopotele înaintea fiecărei vijelii și asta ne-a ferit de necazuri mari”

Comuna Mireșu Mare a apelat la mila Bunului Dumnezeu și au fost feriți de vremea rea, spune edilul local, Ioan Mătieș. Clopotele de la biserică au răsunat îndelung în această perioadă, pe principiul că rezonanța acestora va ține departe viiturile și necazul de comuna Mireșu Mare.

Autoritățile din comuna Mireșu Mare, alături de preoții de orice confesiune, au stabilit un plan de combatere a viiturilor. Înaintea oricărei vijelii, clopotele de la biserici au răsunat îndelung. Priamarul Ioan Mătieș spune cu evalvie, că acest lucru, i-a ferit de consecințe grave, în timpul codurile de vreme rea.

”Preoții din toate satele din coumna Mireșu Mare, catolici sau ortodocși, au lucrat împreună. Noi am folosit în această perioadă clopotele, rezonanța din aceste clopote, și cu ajutorul lui Dumnezeu, probleme foarte mari, noi nu avem. În comuna Mireșu Mare, înaintea fiecărei vijelii, noi am tras clopoteleși să știți că zona noastră a fost protejată, credeți nu credeți, dar să știți că Dumnezeu ne-a ferit de pericole. A plouat și la noi, mai mult ca în alte dăți, dar nu am avut probleme semnificative. Avem probleme cu dăunătorii, cu băltirie, dar nu sunt probleme atât de mari ca în alte părți, ne-a ferit Dumnezeu”, spune Ioan Mătieș. Primarul comunei Mireșu Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.