Invazie de căpuşe în spaţiile verzi din Sighet

Invazie de căpuşe în spaţiile verzi din Sighet

Odata cu venirea sezonului cald, in care sighetenii petrec tot mai mult timp in natura s-a inmultit si numarul cazurilor de intepaturi de capuse. In weekend, la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Sighet, au fost inregistrate numeroase cazuri de persoane care au solicitat interventia medicilor pentru a scapa de capuse.
Insectele transmit la om aşa-numita encefalită de căpuşă. Muşcătura de căpuşă seamănă cu înţepăturile ţânţarilor, iar simptomele apar abia după o săptămână. Persoana muşcată are simptome asemănătoare gripei, însă cu febră mult mai mare. După câteva zile, infecţia afectează sistemul nervos central, iar pacientul manifestă dureri mari de cap, greţuri şi vărsături.
Medicii specialisti recomanda populatiei sa fie atenta la aceste intepaturi, iar dacă observa muşcături de căpuşă este indicat să fie îndepărtata insecta cu o pensetă, însă mare atenţie să nu ii fie zdrobit capul. Locul unde s-a produs muşcătura trebuie curăţat imediat cu apă şi săpun.
Capusele migrează spre zona unde pielea este moale, mai ales spre zona gâtului, iar cei mai expuşi la muşcături sunt cei care petrec mult timp în natură, dar şi oamenii care ies ocazional la picnic. Tratamentul se face cu antibiotice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.