VIDEO | Inspectorii DSVSA recomandă testul trichineloscopic înainte de a consuma pomana porcului

Porcii crescuți pentru a fi sacrificați în prag de sărbători vor asigura o masă îmbelșugată de Crăciun, dar numai dacă vor trece de examenul trichineloscopic, spun inspectorii DSVSA Maramureș. În acest sens, autoritățile asigură codițiile necesare pentru testarea cărnii, în fiecare oraș din Maramureș.

Pomana porcului nu ar trebui degustată înainte de a exista în prealabil un aviz care să ateste calitatea cărnii.

Având în vedere că suntem în preambulul sărbătorilor de Crăciun, DSVSA Maramureș vine și în acest an cu oferta ca acești cetățeni să-și facă examenul trichineloscopic. Noi vom executa acest examen trichineloscopic în toate orașele județului Maramureș, respectiv în municipiul Baia Mare, în două circumscripții, cea de pe strada Victorie și în Piața Izvoarele, în Baia Sprie, la Sighet, la Vișeu de Sus, la Borșa, Seini, Târgu Lăpuș, pe sistemul știut până acuma”, precizează Vasile Pop, director executiv adjunct DSVSA Maramureș.

Cei care doresc să efectueze examenul trichineloscopic sunt aștepați la circumscripțiile arondate în fiecare zi de la ora 8:45 -14:00, de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică, în intervalul 9:00-13:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.