Înșelătorie prin metoda ”Accidentul”: a mușcat momeala și a trimis bani

Au revenit escrocii care inventează poveşti cu impact emoţional pentru a obţine sume de bani. Metodele prin care reuşesc să facă asta sunt în principiu aceleaşi. Spre exemplu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cercetează o faptă comisă în cursul acestei săptămâni prin metoda “Accidentul”.

Verificările efectuate până în acest moment au relevat că miercuri un bărbat din comuna Oarţa de Jos a fost contactat telefonic de către o persoană care a pretins că este agent la Evidenţa Populaţiei şi care i-a solicitat date despre el şi familia sa, inclusiv numărul de contact al soţiei sale plecată la muncă în  Italia. De aici până la obţinerea banilor a fost doar un pas. Femeia a fost contactată de către un pretins poliţist din cadrul Serviciului Rutier Maramureş şi anunţată că soţul său a fost implicat într-un accident, urmează să fie operat şi pentru intervenţia chirurgicală este nevoie de suma de 800 de euro. După ce a trimis 400 de euro, femeia şi-a contactat soţul şi şi-a dat seama că a fost înşelată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.