Întoarcerea la obârșii – întâlnirea cu fiii satului din Mireșu Mare

Comuna Mireșu Mare intră în sărbătoare în acest sfârșit de săptămână. Administrația locală organizează cea de-a treia ediție a evenimentului ”Întoarcerea la obârșii – întâlnirea cu fiii satului”. Organizatorii au pregătit momente artistice atât pentru tineri, cât și pentru cei mai în vârstă.

Sărbătoarea va debuta la ora 10:00 cu un moment religios urmat de discursurile oficialităților și de momentele artistice. În cadrul acestui eveniment cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor avea parte de o surpriză din partea administrației locale.

”Acest eveniment a pornit ca și o necesitate, o dorință a celor din Mireșu Mare de a se revedea într-o zi de august în care toți cei plecați să se întoarcă la locurile lor natale. Din fericire comuna Mireșu Mare își poate găzdui rudele și este o cinste pentru noi că se întorc cei plecați și vreau să vă spun că acest lucru este foarte important pentru că vin cu tot felul de idei”, a precizat Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

Administrația locală spune că în cadrul acestei sărbători sunt promovate valorile locale.

”Noi cei care toată ziua ne confruntăm cu problematicile comunității nu ne dăm seama câte valori artistice și intelectuale avem. Numai prin aceste sărbători ne putem da seama de aceste valori și toată sărbătoarea se bazează pe artiștii noștri, în afară de trupa din București pe care o aduc la cererea tinerilor în rest toți artiștii sunt din comună, pictori, sculptori, poeți”, a adăugat Ioan Mătieș.

Evenimentul ”Întoarcerea la obârșii – întâlnirea cu fiii satului” va avea loc duminică, 25 august la căminul cultural din Mireșu Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.