VIDEO | Începând cu 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile pentru prima doză toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale

Din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru prima doză, având în vedere un deficit de doze de vaccin cu care se confruntă România în acest moment.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că, începând cu 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile pentru prima doză toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, respectiv 35.304 persoane, având în vedere un deficit de vaccin cu care se confruntă România în acest moment.

Există un deficit de doze de 117.000, acest deficit este generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, s-a recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuia să fie alocate, reprezentând, de fapt, 93.340 de doze. Ca atare, pentru continuarea campaniei de vaccinare – fără a fi afetcate doza de rapel, vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi, respectiv, a persoanelor din centrele medico-sociale, din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile,soluția propusă de autorități va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale.Reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens prin SMS sau e-mail.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.