VIDEO | Număr mare de solicitări în Maramureș, pentru vaccinarea anti Covid-19

Județul Maramureș a fost printre primele județe din țară care a dat start campaniei de vaccinare anti Codiv-19. Numărul celor care doresc să se vaccineze este mare, însă dozele de avccin sunt insuficiente, deocamdată, pentru a acoperi întreg necesarul de solcitări.

În acest moment s-a ajuns la cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus, în județul Maramireș.

Am ajuns în faza a doua de vaccinare, județul Maramureș fiind printre primele județe în care a început vaccinarea pentru personalul medical, în data de 27 decembrie. Pentru aceste persoane s-a efectuat deja rapelul la 21 de zile. Numărul de persoane care doresc să se vaccineze esteîmbucurător. Numărul dozelor de vaccin este însă limitat pentru județul Maramureș, situația fiind similară cu cea din întreaga țară, până când vom avea alte doze de vaccin și de la alți producători, ca să putem acoperi această solicitare”, spune Rareș Pop, director DSP Maramureș.

Solicitanții se pot programa pentru vaccinare , în funcție de numărul dozelor de vaccin disponibile alocate în acest moment pentru România.

Ulterior, dacă va intra pe piață și alt producător, număul dozelor va crește și implicit și numărul celor care se vor putea vaccina. În ceea ce privește reacțiile adverse au mai fost raportate stări de subfebrilitate, erupții cutanate la locul vaccinării, dar fără reacții adverse majore”, explică Rareș Pop.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până în data de 26 ianuarie s-au vaccinatîn România un număr de 487.711 de persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.