VIDEO | Începând cu 1 octombrie, Casa de  Asigurări de Sănătate Maramureș anunță o serie de modificări legislative

Începând cu 1 octombrie, Casa de  Asigurări de Sănătate Maramureș anunță o serie de modificări legislative. Pe de o parte au fost prelungite o serie de măsuri care au fost actuale până la momentul 30 septembrie, iar altele s-au modificat în sensul în care, de la 1 octombrie revine obligatoriu cardul național de sănătate  pentru a fi activat la fiecare accesare a serviciilor medicale.

De la 1 iulie, obligativitatea cardului de sănătate a fost valabil doar pentru anumite segmente, serviciile spitalicești, investigațiile paraclinice, îngrijirile la domiciliu,. De la 1 octombrie, și medicina de familie și ambulatoriul clinic de specilaitate intră sub incidența obligativității prezentării cardului național de sănătate.

În nota bene se menține posibilitatea consultațiilor la distanță, atât pentru medicii de familie, cât și pentru medicii din ambulatoriul de specialitate, evident că la oferirea unei consultații telefonice, cardul nu este necesar, motiv pentru care, în registrul de consultație vor fi consemnate toate elementele care au stat la baza efectuării consultației. Noi am anunțat toți furnizorii de servicii medicale din timp, astfel încât la momentul 1 octombrie, toată lumea să fie pregătită”, menționează Carmen Prodan, director general CAS Maramureș.

De asemena rămân valabile toate biletele de trimitere trimise anterior, până la momentul 30 decembrie.

”După cum știți, un bilet de trimitere are valabilitate 30 sau 60 de zile, În această perioadă, valabilitatea acestor bilete s-a prelungit. Deci pacienții care au intrat în posesia unui bilet de trimitere chiar și în luna martie, pot să-l utilizeze în continuare , nefiind necesară reînnoirea acestuia”, spune Carmen Prodan.

Ce nu s-a specificat încă și probabil vor apărea reglementări în perioada următoare sunt informațiile referitoare la depunerea dosarelor pentru dispozitive medicale și pentru servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, menționează Carmen Prodan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.