ÎNCEP ÎNSCRIERILE: Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copiilor în clasa I

ÎNCEP ÎNSCRIERILE: Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copiilor în clasa I

 După finalizarea înscrierilor  pentru clasa pregătitoare, Ministerul Educației a anunțat că din 1 apriliepărinții pot depune actele și pentru înscrierea copiilor care urmează să meargă în clasa I.  Actele trebuie depuse în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.

Conform metodologiei de înscriere în clasa I toţi copiii din districtul şcolar corespunzător care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar sunt înscriși obligatoriu, fără probe de concurs, în clasa I. Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri.  În clasele cu profil de arte şi sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului. La dosarul de înscriere părinții trebuie să depună și câteva documente.
”Pentru a-și înscrie copiii la școală părinții vor depune la instituția de învățământ o cerere, la care vor anexa fotocopii ale certificatului de naştere al copilului, buletinului de identitate al părintelui sau reprezentantului legal care confirmă apartenenţa la districtul instituţiei. De asemenea, vor fi prezentate fişa medicală completată până la data înscrierii în clasa I, 2 fotografii ale copiluluiprecum și raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, a limbajului şi comunicării, dezvoltării capacităţilor şi aptitudinilor de învăţare la finele grupei pregătitoare sau decizia comisiei raionale municipale de şcolarizare cu referire la maturitatea şcolară. Pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă va fi prezentat până la începutul anului de studii”, se arată în documentul emis de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
 Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 1 aprilie – 19 iunie va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar, iar în perioada 10  – 25 mai vor fi organizate  probele de aptitudini specifice profilului pentru copiii din districtul şcolar respectiv.  Pe locurile rămase libere în clasele cu profil, în perioada 5-9 iunie se vor organiza probe pentru copiii din alte districte școlare.
În perioada 20 – 21 iunie se va face confirmarea înscrierii copiilor în instituţia de învăţământ din districtul şcolar, iar pe data de 23 iunie, în instituţiile de învăţământ şi pe site-ul organului de specialitate în domeniul învăţământului va fi afișat numărul de locuri rămase libere după înscrierea copiilor din districtul şcolar respectiv.A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată și afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.