VIDEO | Încă un candidat a fost eliminat pentru fraudă de la examenul de bacalaureat (sesiunea de toamnă)

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, desfășurată ieri, au participat 80 de candidați din 106 înscriși la istorie, iar la matematică, au participat 611 candidați din 764 înscriși. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Maramureș nu s-au prezentat 178 de candidați, în timp ce 1 candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Nici de această dată nu au fost candidați care să aibă temperatura peste 37.3 C. Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă astăzi cu proba la alegere a profilului și specializării iar în 27 august este programată proba la Limba și literatura maternă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, până la ora 12:00, și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.