VIDEO | În Baia Mare e încurajată utilizarea mașinilor electrice

În Baia Mare se încurajează utilizarea autovehiculelor electrice. Administrația locală a amenajat până acum șase stații de încărcare cu energie a mașinilor ecologice. Alte nouă stații de încărcare urmează să fie amenajate în oraș. 

Primele șase stații de încărcare, din cadrul rețelei transfrontaliere de transport ecologic, în Baia Mare, au fost realizate și pot fi utilizate de către cetățenii care dețin autovehicule electrice. Aceste stații sunt amenajate în Parcul Central, lângă Primăria Baia Mare, în parcarea de la Semilună, în parcarea de lângă Stadionul Municipal, în parcarea de vizavi de mall-ul Vivo, respectiv în parcarea de pe strada Minerilor, vizavi de Casa Căsătoriilor.

”Cu bucurie, am urmărit zilele trecute una dintre primele utilizări ale stației de încărcare de lângă Primăria Baia Mare. Îl felicit pe băimăreanul care a achiziționat această mașină electrică, fiind un exemplu pentru noi toți, prin alegerea unui autovehicul prietenos cu mediul. Alte nouă stații de încărcare urmează să fie amenajate, proiectul fiind la faza tehnică, urmând să fie pregătit caietul de sarcini pentru amenajarea stațiilor și achiziția echipamentelor, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. Investiția este în valoare de 2.500.000 de lei, iar stațiile vor avea câte două locuri de parcare. Acestea vor fi amplasate în parcarea de pe Podul Viilor, parcarea de pe strada Culturii, pe Bd. Unirii (vizavi de centrul comercial Maramureșul), pe strada Progresului, parcarea de lângă Parcul Mara, pe Bd. Unirii, parcarea de la Finanțe, parcarea de lângă Piața Izvoarele, pe strada Victoriei, parcarea din Piața Universității, pe strada Victoriei, parcarea de la RFN și pe strada Gării, parcarea din Piața Gării”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Prin aceste investiții, administrația locală urmărește creșterea gradului de utilizare a transportului ecologic și facilitarea utilizării vehiculelor electrice în interiorul orașului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.