În acest an elevii clasei a VIII-a vor trece doar printr-o singură sesiune de evaluare

În acest an elevii clasei a VIII-a vor trece doar printr-o singură sesiune de evaluare

 Abolventii claselor a VIII -a asteapta cu mari emotii testarea nationala care se va desfasura in perioada 20-22 iunie. In acest an elevii aflati la sfarsitul ciclului gimnazial vor avea doar o singura sesiune de evaluare, cei care nu promoveaza vor ocupa locurile ramase libere dupa ce se va finaliza repartizarea computerizata, insa reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures atrag atentia ca nimeni nu va ramane pe dinafara.
Elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile in acest an  in data de 10 iunie, urmand ca in perioada 13-15 iunie sa se efectueze inscrierile la evaluarea nationala. Perioada 20-22 iunie este rezervata examenelor, astfel incat, pe 20 iunie va avea loc examentul la  limba romana proba scrisa, pe  21 iunie la  limba materna proba scrisa, iar pe 22 iunie proba scrisa la matematica.  Pe 24 iunie se vo afisa rezulatele. Tot in aceasta zi, in intervalul orar 14.00 si 18.00 se depun contestatiile, iar in data de 25 si 26 iunie rezolvarea contestatiilor. In data de 27 iunie vor fi afisate rezultatele finale
 Si in acest an admiterea se face cu ajutorul calculatorului, in functie de media obtinuta si preferintele elevilor sau a parintilor. Pavel Filip recomanda absolventilor sa treaca cat mai multe optiuni pe fisa de inscriere pentru a nu ramane calculatorul in imposibilitatea de a-i repartiza.
Media de admitere pentru clasa a IX-a se constituie din media de la evaluarea nationala si media claselor V-VIII, adunate si impartite la doi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.