Febra FarmVille a cuprins si tinerii sigheteni

Febra FarmVille a cuprins si tinerii sigheteni

Febra FarmVille a cuprins si tinerii sigheteni care muncesc sârguincios pe plantaţiile din jocul găzduit de platforma de socializare. Milioane de utilizatori se spetesc hrănind animalele pe tarlalele faimoasei ferme.
Nici nu ţi-ai făcut bine cont pe reteaua de socializare, că un prieten ”generos” îţi face cadou un ou, te întreabă dacă nu cumva ai găsit o vacă sau te invită cu multă căldură să fii vecinul lui în Farmville. ”Un simplu joc” îţi spui și i te alături mizând pe simpatia si bunavointa amicului virtual. Dar, vraja te prinde și devii dependent. Ce înseamnă să fii dependent de Farmville? O tânără de 28 de ani a carei identitate nu va fi dezvaluita, iar noi o vom numi Maria, ne-a povestestit că s-a apucat de Farmville pentru că era în trend, insa febra a cuprins-o de-a binelea până acolo încât și-a sunat  mai multi foști colegi pentru a-i invita să-i fie vecini de fermă.
Ori de câte ori avea puţin timp liber mai planta câte ceva la fermă, mai mulgea o vacă, mai culegea căpșuni. Aceasta este povestea Mariei, dar nu este singura. Oameni din multe categorii sociale joacă acest joc. Noi am incercat sa facem un sondaj in randul tinerilor sigheteni pe aceasta tema. Surpriza noastra a fost mare vazand ce tineri constiinciosi populeaza Sighetul. Toti cei intervievati de noi nu au timp pentru Farmville si nici pentru retelele de socializare. Ciudat, deoarece realitatea este cu totul alta. Ca recunoastem sau nu, acest fenomen cuprinde tot mai multi tineri. Unii sustin ca au blocat accesul oricărei vaci pierdute sau oricărui ou-cadou, indiferent de prietenul de la care ar veni oferta.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.