VIDEO | Ieudul a gestionat bine criza generată de COVID-19

Ieudul este una din localitățile din Maramureș cu foarte mulți locuitori care muncesc în străinătate. Un număr mare de ieudeni s-au întorsc acasă în ultima perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. Administrația locală spune că a găsit înțelegere la cetățeni și s-au respectat toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului astfel că în localitate nu a existat niciun caz de infecție cu COVID-19.

Primarul Nicolae Traian David spune că adminsitrația locală a păstrat legătura cu cetățenii veniți din străinătate iar oamenii au tratat cu responsabilitate această situație.

”S-au întors în jur de 120 de persoane, dintre cei 120 astăzi nu mai este niciunul în izolare la domiciliu, ultima persoană a ieșit din izolare în sâmbătă dinainte de Paști. Nicio persoană nu a avut simptome de virusul respectiv. Nici în prezent nu știm să fie cineva din Ieud infectat cu virusul”, a precizat primarul Nicolae Traian David.

Administrația locală spune că a venit și în sprijinul cetățenilor care nu au putut să se deplaseze la cumpărături sau la farmacie.

”Le-am trimis câteva pachete din partea primăriei, le trimiteam pâine, mai mergeam pe la ei, ne mai sună și mergem la ei, la câteva persoane mai învârstă care stau și în zone mai retrase. În general la sate oamenii vizitează bătrânii, sunt mai multe persoane vârstnice dar aveau aparținători”, a adăugat edilul local.

Administrația locală din Ieud îi îndeamnă pe cetățeni să respecte în continuare normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.