Grevă spontană la Urbis – băimărenii au așteptat degeaba în stații

Zeci de oameni care au vrut să circule cu autobuzele în această dimineață în Baia Mare au așteptat în stații degeaba. Angajații societății de transport în comun Urbis au făcut o grevă spontană și au refuzat să efectueze cursele în oraș, dar și în afara acestuia.

Angajații sunt nemulțumiți de conducerea societății și au cerut demisia directorului Ion Pop. Aceștia spun că au un program de muncă foarte încărcat, iar zilele de sâmbătă și duminică nu s-au plătit.

”Raportat la ceea ce oamenii își doresc vis a vis de ceea ce eu îmi pot asuma, aici dânșii știu că de fiecare dată lucrurile s-au rezolvat  raportat la solicitările de susținere a unor creșteri salariale respectiv modul în care organizăm programul de lucru, lucrurile astea se vor clarifica. Din perspectiva demisiei directorului aici suntem pe același front comun, dar trebuie să fie un front al legalității, iar aici consiliul de administrație, am și dosarul pe care îl analizează cu privire la posibilitatea retragerii mandatului domnului Pop, respectiv a demiterii dânsului de către consiliul de administrație, că doar consiliul de administrație poate face în acest moment  acest lucru dacă domnia sa nu înțelege că dacă nu ești dorit mergi acasă”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Primarul Cătălin Cherecheș a precizat că a mai cerut demisia directorului societății de transport Ion Pop, întrucât acesta nu se califică în limitele pe care din punct de vedere contractual  ca și manager și le-a asumat. Cătălin Cherecheș a mai spus că în cursul zilei de astăzi va discuta cu directorul societății de transport.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.