Aglomerație la granița cu Ungaria

Ca urmare a faptului că în 1 noiembrie traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, deoarece s-a celebrat Ziua Tuturor Sfinţilor, dar şi din cauza restricţiilor de trafic de ieri, se constată o creştere a numărului de tiruri în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară. Acest lucru a determinat o creştere a timpului de așteptare pentru automarfare.

În plus, creşterea timpului de aşteptare pentru tiruri este generată și de faptul că, începând cu 1 noiembrie, autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum) de către șoferii mijloacelor de transport marfă.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus toate măsurile pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. La granița cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare. Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, Poliția de Frontieră Română poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.